Přidej zprávu »
Petra Hr.: gratulace všem, kdo byli na krajském přeboru v Brně, jestli se nepletu, máme kompletní sbírku pohárů :-) Ten největší už má své místo u nás!!! Všem, kteří s Pavlem spěchali na vlak a nemohli být u závěrečného vyhlašování, jsem odměnu - čokoládu vzala. Jsou tudíž u mě a nejpozději je předám dětem/Pavlovi příští týden na Gillarovi. Za týden na šachovou viděnou!
KolJa: Nejede někdo na Dalešice 17.2. ? Nejlépe autem?
mjs: A,B,C vítězí Dnes jsme zabrali.
admin: FeedWind, kter7 využíváme na našem webu pro načítání RSS zpráv (z okolí, nedaleko, Jmšs atd) přechází na placenou verzi, Free verze od 26.2.2018 bude zobrazovat reklamy. Počkáme. Uvidíme.
Krupa: Zprávu z Bezměrova napíši hned jak mi dojdou fotky z vyhlášení
mjs: Druhé místo, finanční a ratingový bonus získal Pavel Krupica na turnaji v Postoupkách Prohrál pouze s vítězem, mimochodem kapitánem Zlínu A, který hrál před týdnem v 2. lize s Lukáškem. odkaz »
Katka T.: Tomáš Keprt na olympiádě odkaz » přímý přenos z online šachovnic odkaz »
admin: OK. Aby odkaz rolováním nezmizel, připojil jsem odkaz na FB skupinu Přátel kuřimského šachu do článku na záložce Administrace.
Jura H.: Milí přátelé kuřimského šachu. Vzhledem k tomu, že admin našeho klubového webu nemá chuť vytvořit oficiální facebokovou stránku ŠK Kuřim, vezměte zavděk alespoň touto neoficální verzí. Kdo má zájem, připojte se, stránka má sloužit k operativnější komunikaci mezi námi. Tak doufám, že to nezapadne. odkaz »
Katka T.: Koukám, že se nám první dvě družstva zase nepochlapila, chce to zabrat!
KolJa: Nádherný článek, ze kterého na mě dýchl Malý princ (ale o šachu) jsem našel tady: odkaz » Snad vás to pobaví stejně, jako mne.
admin: Připomínám, že zprávy můžete lajkovat. Podrobnosti viz záložka Administrace
píKří: mh: Souhlasím s Vámi. Závěr o "společném duchu týmu" měl šťávu a hodně mě to potěšilo. :-)
mh: OK, ale co je vlastně tak těžkého na respektování toho konkrétního pravidla? Sice správně a naprosto legitimně diskutujeme, zdali jde o dobré pravidlo, nebo jak a proč ho případně změnit, ale NYNÍ PLATÍ, což poznáme podle toho, že se jím všichni řídíme. Osobně mi nesedí kritika soupeře jen za to, že uplatnil platné pravidlo. Škoda, že ten článek zmizel, protože byl skvělý, Pavel v něm pěkně popsal výbornou atmošku v jejich týmu. Super.
mjs: Asi jo. Teoreticky jde změnit všechno. Prakticky je to horší. Svého času jsem osobně vyvinul mnoho energie za změnu, aby se nedostavení hráče k partii bralo obdobně jako zazvonění mobilu - tedy počítalo se na elo. Vymýtil by se tím nešvar z velkých openů. I krajská konference to schválila, ale na Republice, kde jsem už nebyl, to skončilo. To bych musel jít osobně až na FIDE za Kirsanem. Z podobných iniciativ jsem už vyléčený.
KolJa: Je to nejasné. Podle strany 30 manuálu odkaz » v části výkladu pravidla by to jít mělo. Asi potřebujem ještě výklad výkladu.
mjs: Teď to čtu pozorně co cituješ a myslím, že zapnutý přístroj se musí zkontumovat vždy. Změkčení je pouze pro pro mít mobil v hrací místnosti. Rozhodčí může povolit ho mít v batohu, ale ne u sebe. Takže ani má rada s konferencí nemá cenu.
mjs: Honzo, někdo komu na změně záleží, by měl jít na krajskou konferenci a tam o ní přesvědčit delegáty, aby ji schválili. A JE TO.
KolJa: Článek pravidel 11.3.2.2 Je-li zřejmé, že v hracím prostoru hráč takový přístroj u sebe má, partii prohrává. Soupeř partii vyhrává.Pravidla soutěže mohou určit jiný, méně přísný trest. TAKŽE je to jen o tom ukotvit v pravidlech soutěže KP2 jiný trest (stačí ukotvit, že trest stanovuje rozhodčí stejně jako u jiných případů porušení pravidel). A JE TO.
mjs: Souhlas, ale v rozpisu KP2 je, že se řídíme pravidly FIDE platnými od ... a jak říká Jára Cimrman: Můžete s tím i nesouhlasit, ale to ...
KolJa: Pravidlo ohledně mobilu by se mělo vztahovat jen na vrcholové turnaje a soutěže. Prosazovat ho na OP a KP je čirý nesmysl.
admin: Klídek. Dostal jsem informaci, že se Pavel dohodl, že článek zruší nebo upraví a do té doby, než se dostane k webu on, tak zrušení provedu já. Nechtěl jsem ho rušit celý, tak jsem odstranil DOČASNĚ jeden odstavec a poslal jsem ho Pavlovi mailem s tím, že až se dostane k webu, tak se sám rozhodne co dál. Rozhodl se ho zrušit. Toť vše. Další info až u táborových ohňů.
píKří: Pavlův článek jsem četla a rozhodně jsem nečetla nic, co by se mělo mazat. Diskutujeme, ale nemažme. Je to cesta ke stavu, kdy sem nebude nikdo chtít psát. A to by byla fakt veliká škoda.
Katka T.: Teda nevím, jestli to správně chápu, ale Pavlův článek admin cenzuroval? A on ho pak smazal, teda jestli je ten Křupan? Byl pravda poněkud emotivnější, ale nenašla jsem tam žádná "silná" slova, co Pavel občas v hodnocení mládeže používá
HonzaČ: Je škoda, že nemůžeme pod článkem regulerně diskutovat
BlueBoard.cz ShoutBoard