Nápověda pro psaní příspěvků.

Smazání příspěvku

Jako autor příspěvku si můžete nechat poslat odkaz pro smazání příspěvku na svůj email (pokud jste ho uvedli)

Jako správce knihy můžete smazat příspěvek zadání loginu a hesla do BlueBoard.cz

Login:
Heslo:
Návštěvní kniha
Jméno
Heslo (?)
Vzkaz
[ ? ]
 
  Opište:
Strana 1 / 5, celkem 63 příspěvků  Další →
30.1.2014 (13:58) Odpovědět # X
zdenka E-mail

Odpovídáte X

15.1.2014 (12:25) Odpovědět # X
inkaw E-mail

Odpovídáte X

8.1.2014 (19:39) Odpovědět # X
Ilona E-mail

Odpovídáte X

8.1.2014 (18:39) Odpovědět # X
Ilona E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

8.1.2014 (18:55)X

Mouka na běžný chléb se míchá přibližně 1 díl žitné a 3 díly pšeničné. Vodu podle množství mouky. Dal by se použít recept, který tu je na základní chleba. Množství vody záleží i na tom, jak moc je mouka naschlá. Tohle už musí vychytat každý sám. Je to jen o párkrát, než budete vědět, jaká hustota těsta je ta správná.

Zdraví Vlasta a Zlata

Odpovídáte X

4.1.2014 (14:51) Odpovědět # X
Ilona E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

4.1.2014 (16:39)X

Děkujeme za pochvalu, která potěší. Zvlášť, když se novinky objevují už jen sporadicky.

Místo ručního přidávání času na dopečení zkuste jinou "fintu". Buď dát o stupeň tmavší kůrku nebo pokud nepečete ten největší chleba můžete zkusit zadat o stupeň větší velikost. Tak jsme to řešili u staré pekárny.

Zdraví Vlasta a Zlata

Odpovídáte X

2.4.2013 (08:18) Odpovědět # X
Jana E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

2.4.2013 (09:19)X

Je to už hodně dávno co jsme přidávali tenhle recept. Poslal nám jej některý ze čtenářů našich stránek a vypadá to, že došlo k chybě při přepisování. Podle množství mouky a při použití kvásku bude stačit těch 125ml jen jednou.

Děkujeme za upozornění, chybu opravíme.

Zdravíme

Odpovídáte X

8.3.2013 (21:25) Odpovědět # X
Martina E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

8.3.2013 (22:06)X

Dobrý den, podle našich zkušeností je v receptu hodně tekutiny. Na 1/2kg mouky by mělo stačit přibližně 350ml tekutiny. Zvlášť když je přidaný ještě ocet, med a olej. Těesto je řídké a po vykynutí se "neunese" a chleba se propadne. Pekárna by měla být nastavená na nejbližší vyšší velikost chleba, jako se součet váhy mouky a tekutiny. Může se i stát, že pekárna peče o trochu míň, pak je potřeba zkusit péct jako větší chleba. Chleba by neměl po upečení být ve formě déle jak 10 minut, spíš méně, jinak začne vlhnout. Po vyklopení je potřeba jej dát vychladnout na nějakou mřížku aby zchladnul. Pak zůstane křupavý.

Můžete také zkusit náš recept na chleba z mouky koupené v Kauflandu. Pokud není tahle mouka k dispozici, pak klidně poměr mouk jaký jste uvedla. Je to natolik osvědčený recept, že už jiný neděláme a zatím se podařil všem.

Zdravíme

Odpovídáte X

17.2.2012 (23:27) Odpovědět # X
Milena Adamčíková E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

18.2.2012 (09:52)X

Všechno je to jen o vzhledu a potřebné velikosti chleba. My pečeme z Chlebové mouky z Kauflandu a pečeme z půl sáčku. Chleba pak vyjde cca 750g a protože je z té dávky nižší nevyjdou z něj veliké krajíce. Při celém sáčku mouky by vyšel spíš jako kvádr a ty krajíce by byly úměrně větší. Záleží tedy na tom, co kdo preferuje nebo potřebuje. Nám stačí malý chleba a při větší spotřebe si raději upečeme čerstvý. Spokojeni celkem jsme, jen se nám nedaří pečení v koláčové formě. Bylo zatím několik pokusů, ale nějak nedopadly. I když máme pekárnu už delší dobu, nestačli jsme vyzkoušet ještě všechny programy a na chleba používáme jen první dva. Je to trochu ostuda, ale ty doby každodenního pečení jsou asi nenávratně pryč.

Zdravíme

Odpovídáte X

29.1.2012 (15:15) Odpovědět # X
Martin E-mail

Odpovídáte X

13.1.2012 (10:10) Odpovědět # X
Martin E-mail

Vlasta a zlata reaguje:

17.1.2012 (09:37)X

Recept je to zajímavý, až na tu celkovou dobu než se člověk dostane ke konzumaci. Není to nic pro "náhlou" potřebu, tam pekárnu nenahradí. Ale za vyzkoušení určitě stojí a jak bude chvíle času, tak jej zkusíme.

Zdravíme

vašek reaguje:

4.12.2012 (10:22)X

Droždí nesmí přijít do styku se solí !

Magda reaguje:

10.4.2013 (22:41)X

Mily Martin, po roku od zverejnenia Vasho receptu som sa odhodlala to skusit. A vysledok je uzasny, stoji to za to cakanie. V zivote som nejedla lepsi chlieb. Unas v Kaufladne su trochu ine chlebove muky, ale postup som dodrzala. Skoda, ze video uz nefunguje, vlani som ho vsak videla a popis uplne stacil. Dakujem a iny chlieb uz nebudem piect - kaslat na pekaren

Odpovídáte X

8.12.2011 (11:25) Odpovědět # X
jana E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

19.12.2011 (09:29)X

Tak to vypadá, že nikdo z návštěvníků našich stránek tuhle pekárnu nemá. Zkusíme tedy něco napsat sami.

Pekárny jsou všechny co do funkcí téměř stejné a liší se jen drobnostmi, počtem háků případně nějakou specialitou. U téhle jsou zajímavé pekáčky na bagety. Mohla by to být příjemná vychytávka. S poruchovostí to bude asi jako u jiných výrobků. Natrefit na nepovedený kus se dá u všech výrobců.

Zdravíme a přejeme šťastnou ruku při výběru.

Odpovídáte X

19.11.2011 (16:53) Odpovědět # X
Irena E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

21.11.2011 (09:23)X

Nevíme sice ani typ pekárny ani jaký recept, ale jsou asi jen dvě možnosti. Můžete zkusit navolit menší velikost chleba, pekárna pak peče kratší dobu. Spíš to ale vypadá, že je pekárna vadná a pak zbývá jedině reklamace.

Zdravíme

Odpovídáte X

11.7.2011 (20:52) Odpovědět # X
Dobra E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

12.7.2011 (11:54)X

Nevíme co to bylo za recept, ale moc možností není, jsou vlastně jen dvě. Buď je těsto moc řídké nebo je použito hodně droždí a těsto "překyne". Ctělo by to napsat alespoň množství a druh použité mouky, tekutiny a droždí. U droždí i jaké je, jestli sušené nebo čerstvé. Snáze by se dala určit příčina propadání.

Zdravíme

Odpovídáte X

28.6.2011 (13:11) Odpovědět # X
Dobra E-mail

Vlasta a Zlata reaguje:

28.6.2011 (19:27)X

Při výběru záleží i na tom, jak velký chleba chcete péct. Dvojhákové většinou umí větší chleba než ty jednohákové. Podle našich zkušeností dvojhákové o něco lépe míchají těsto. A z dvojhákových vychází tvar chleba o něco praktičtější. Není to krychle ale obdélník ze kterého se krajíce lépe krájí.

Držíme palce při výběru a přejeme hodně dobrých a povedených chlebů.

Zdravíme

Odpovídáte X

Strana 1 / 5, celkem 63 příspěvků  Další →
Kniha od BlueBoard.cz