Strana 1 / 10, celkem 300 příspěvků
Další →
Lucka 
Dobrý deň. Píšem v mene receptového portálu nejrecept.cz. Mohli by ste nám napísať mail na admin@nejrecept.cz? Boli by sme vďační, chceli by sme s vami niečo prebrať. Ďakujeme.
dortařkaZorka reaguje:
12.7.2018 (13:06)X
Hezký den, složení potahových hmot pochopitelně znám a povědomí o složení marcipánu mám taktéž. V receptech uvádím, že dort je dia jen zčásti, a to první patro KROMĚ POTAHU - http://www.zorka.estranky.cz/clanky/recepty/bezlepkove-a-diabeticke-sladkosti.html . Vzhledem k tomu, že peču výhradně pro známé, složení dortu s nimi vždy pečlivě konzultuji a zatím všichni můj dort přežili
. Nicméně opravdu mám opakovanou zkušenost, že i diabetici chtějí dort s potahem s tím, že pro ně není problém ze svého kousku potahovou hmotu odstranit - je to ale nutné opravdu zkonzultovat, stejně jako použití vhodného sladidla. Pokud lidé tematický dort s modelovanými aplikacemi oželí, je jasné, že pak lze upéct dort zcela dia. Pokud máte jakékoli jiné dotazy, klidně pište
. Ať se daří, příjemné léto.
Jana 
Milá Zorko, Vaše dorty a jiné pečené výtvory jsou překrásné, jste umělkyně a já Vám děkuji za inpiraci i za praktické rady. Ne každý by tyto cenné informace tak nezištně předal dál. Děkuji Vám Jana
Zorka reaguje:
8.5.2018 (13:58)X
Jano, moc děkuji!
Stanka 
Ani jsem netušila, že máme v Kutné Hoře takovou cukrářku,pekařku, prostě neskutečnou šikulku ! Nádhera ! Fotografie, návody, rady ..nezištně dané k dispoici nám "neumělcům" .. to se málokde vidí. Zdravím a přeji krásné vánoční svátky.
Zorka reaguje:
29.12.2017 (22:53)X
Stanko, velmi děkuji, v KH je jistě šikulek více. Přeji také krásný a pohodový zbytek roku a v tom novém hodně zdraví, pohody a milých lidí kolem Vás!
lucy 
Dobrý den, NESKUTEČNÁ umělecká díla, klobouk dolů a smekám za trpělivost a neskutečně šikovné ruce!!!Nádhera. Ať se Vám daří a Vaší rodině a okolí závidím, že mohou potěšit svoje ústa i oči takovými dobrotami.
Zorka reaguje:
29.12.2017 (22:49)X
marta 
Dobrý den, potřebovala jsem recept na lepší buchtu a narazila jsem u Vás na studnici nádherných receptů.Děkuji mooooc. Jste mi velkou inspirací. já nejsem v tomto směru moc šikovná , ale už teď se těším na některý z vašich řezů. Díky Marta
Zorka reaguje:
18.11.2017 (14:03)X
Marto, moc děkuji za Vaši pochvalu. Ať se pečení daří!
Jana 
Dobrý den, máte krásné výrobky, ráda bych se zeptala, kde prosím nakupujete cukrářské potřeby, zejména modelovací hmotu na dorty. Děkuji!
Zorka reaguje:
6.11.2017 (18:50)X
Jano, nejvíce nakupuji na https://www.dortisimo.cz, odkud beru potahovou hmotu Smarflex Velvet a na modelování Smartflex Flower. Mají několik kamenných prodejen (Praha, Jihlava, Hradec Králové), kde si zboží odebírám osobně. Dobrou zkušenost mám také s https://www.cukrarskepotreby.cz.
Lenka 
Zdravím Vás z Broumova,jsem hrozně potěšena z Vašich profesionálních receptů,a hned jsem našla to co jsem jinde nenašla,šťavnaté jablečné řezy a hned se na ně o víkendu vrhnu,snad dobře dopadnou.A hlavně se ráda k Vašim receptům vrátím pro další inspiraci.Ať se Vám daří a děkuji.
Zorka reaguje:
29.10.2017 (15:11)X
Lenko, děkuji. Jsem ráda za Vaši pochvalu, ale sebekriticky musím říci, že už mi poslední dobou nezbývá čas na doplňování nových receptů a častou aktualizaci stránek. Ale stále to mám v plánu
.
Jana
Dobrý den Zorko, můžete poradit, jakou želatinu používáte na semifreda?
A je dobré ovoce smíchat s želetinou nebo vrstvit každé zvlášť?
Děkuji za odpověď. Jana
Zorka reaguje:
29.10.2017 (15:10)X
Jano, já klasická semifreda nedělám, do řezů s vyšší vrstvou smetanové hmoty se mi osvědčil želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker. Ovoce můžete vmíchat do smetanové hmoty, pokud ale pouští vodu, je potřeba s tím počítat a dát ztužovače trochu více.
Alena(Alča) 
Náhodou jsem našla tyto stránky,prošla jsem si Vaše dorty,jste velice šikovná a moc se mi líbí.Inspiraci budu teď hledat na jakékoliv pečení na těchto stránkách.Protože jsem si prohlédla nejen dorty.
Srdečně zdravím z Českého Krumlova a přeji hodně zdaru.
Zorka reaguje:
10.8.2017 (14:44)X
Alčo, moc děkuji, zdravím také do Českého Krumlova, kousek od něj máme příbuzné
Alena 
Dobrý den Zorko, v první řadě bych vám chtěla poděkovat za vaše stránky, díky vám se může pustit do pečení i někdo cukrařinou nepolíbený tak jako já :-), už jsem podle vás pekla dva dorty, druhý byl naprosto skvělý, u prvního se mi bohužel moc nepovedl pařížský krém z vajec, po ztuhnutí byl hrozně tuhý, nevíte kde jsem mohla udělat chybu? A kde prosím kupujete ramu cremefine ke šlehání??? já ji nemohu nikde sehnat. Ještě jednou děkuji a přeji vám mnoho úspěchů v životě .-)
Zorka reaguje:
10.8.2017 (14:43)X
Aleno, Rama cremefine na šlehání se už bohužel nevyrábí nebo se k nám přestala dovážet. Lze ji nahradit jakoukoli jinou rostlinou šlehačkou nebo také sušenou šlehačkou Dr. Oetker - pokud ji chcete na povrchové zdobení (dobře drží tvar). Co se týče pařížského krému, tuhý jste měla krém nebo ten základ? On totiž ten krém je po vyndání z lednice takový hutnější, ale rychle povolí. Já s ním promazávám hned po našlehání a to je ok.
Adriana 
Ja by chcela spytat cim natres dortu ked to potiahnes potahovou hmotou
Zorka reaguje:
16.7.2017 (23:16)X
Pod potahovou hmotu dávám slabou vrstvu máslovo-pudinkového krému. Pokud se ptáš na povrchovou úpravu, stříkám pomocí air-brush.
Marie 
c
Chtěla bych ještě jednou poděkovat Zorce,mé snaše, za krásný dort,který mně upekla k mým narozeninám.Zorka je opravdu neskutečně šikovná, zručná a hlavně milá,která se svými dorty vystihne zájmy člověka pro kterého dort peče a to s velkou péčí, nápadem a to i za cenu svého vzácného času.Tak ještě jednou díky a hlavně ať se daří Tobě a celé Tvé rodině - mamka
c
cht
Zorka reaguje:
24.4.2017 (20:19)X
Jé, mamko, děkuji za milý komentář. Pro své nejbližší peču nejraději
.
sarka
Dobry den, vase stranky si ukladam a rozhodne podle nich budu peci cukrovi a rezy. Na dorty ja nejsem. Musim vas pochvalit, jste neuveritwlne zrucna a kreativni. Nicmene trosku si dovolim zakeitizovat. Nemam rada prehnanou skromnost. Pisete, ze jste amaterska, ze neverite, ze byste se tim uzivila atd. Vam nestaci ten zajem a obdivne komenty pro potvrzeni, ze by lide vasi praci kupovali? Vzdut tolik lidi vyhledava zdatne cukrare pro udelani dortu pro nekoho, i cukrovi se pece na zakazku. Ja verim, ze kdybyste se tim zivila a otevrela si dortove studio, ze se s prehledem uzivite. Lidi radi za kvalitu plati.
Zorka reaguje:
22.2.2017 (13:37)X
Šárko, není to tak jednoduché. Zřízení studia vyhovujícího hygienickým podmínkám je nákladnou záležitostí. Navíc žiji na malém městě, kde si člověk nemůže dovolit vysoké ceny. Pracuji v jiném oboru, cukrařina je můj koníček, kterým mohu potěšit své známé, a tak to zatím také zůstane . Za pochvalu každopádně děkuji, velmi mě těší.
Lidka 
Zorko, narazila jsem na Vaše stránky, když jsem hledala nějaké vánoční cukroví. Chci Vám tímto vyjádřit veliký obdiv a poděkování za Vaše stránky, V komentářích máte dost pochval, tak to asi ode mne nebude nic nového. Jen chci podotknout, že dokáži ocenit ruční práce, protože sama též se ručním pracím věnuji (ale ne pečení, spíše šití včetně patchworku, háčkování, pletení, quilling, temari, amigurumi). Většinu svých dílek rozdávám jako dárky. Na některých výstavách jsem zkoušela něco prodat (i když vím, že hluboko pod cenou-tak, aby se mi zaplatil materiál a asi 10 Kč za hodinu práce.), ale stejně zájem moc nebyl a výrobky se zdály drahé. Takže vím , že u nás není ruční práce vůbec ceněna a na uživení to vůbec není. Musí to být koníček. Proto také nejvíc šiji pro známé a kamarády (letos to byly hlavně tašky a kočky)- Přeji Vám mnoho zdaru ve Vaší krásné práci Až se prokoušu recepty a nebude mi něco jasné, třeba se ještě ozvu. S pozdravem Lidka Krsková
Zorka reaguje:
28.12.2016 (21:42)X
Martina 
Dobrý den Zorko, mám prosbu, jak máte v pečeném vánočním cukroví ty karamelové rohlíčky I (korpus se dělá ve formičce), jakou špičkou děláte krém a stříkáte, že děláte esíčka? Děkuji moc za radu, máte moc pěkné výtvory..
Zorka reaguje:
4.12.2016 (22:06)X
Marie Balatková 
DOBRY DEN, prosím o radu jak sestavit dvoupatrovy dort. Jak nejlepe dat druhy na ten prvni. Děkuji s pozdravem Marie
Zorka reaguje:
10.9.2016 (15:56)X
Zorka reaguje:
10.9.2016 (15:57)X
Dozdobení pak provádím až po sestavení dortu.
Iveta 
Dobrý den Zorko,prosím o radu. Máte mezi svými recepty recept na potahovou, která by ochutnala jako ty mlečno marcipanová zvířátka která se prodávají hotová? Moc děkuji za odpověď.Iveta
Zorka reaguje:
7.9.2016 (15:36)X
Iveto, domnívám se, že hotová zvířátka dělají z mléčné hmoty s bílkem a tu já jsem nedělala. Některé jsou možná i z pravého marcipánu. Mléčná hmota, která nám docela chutnala, byla ta "od aero-orion".
dana 
Dobrý den, obdivuji zde Váš dort buldoček, můžete mi jen tak pro zajímavost napsat na kolik Kč takový dort vyjde?
Zorka reaguje:
7.9.2016 (15:34)X
Dano, to bohužel nemohu, protože jak uvádím na svých stránkách, dorty peču pouze pro rodinu a kamarády.
JanaZorka reaguje:
23.8.2016 (08:32)X
Barboro, to záleží na mnoha okolnostech. Já bych se pravděpodobně nejprve zeptala, kolik budou mít hostů a jestli chtějí pro každého minidortík ... pak bych se řídila tím a rozpočítala velikost na velikost stojanu (počítejte i s mezerami. Pokud chtějí prostě jen nějaké minidortíky, nakrájela bych je opět podle velikosti stojanu na maximálně 7 cm kostky, ale osobní zkušenost nemám. Počítejte s tím, že po potáhnutí se vám velikost o něco zvýší, takže klidně bych volila i krájení na 6 cm. I tak mi to vychází, že takový dortík bude mít +- 20dkg, ale záleží pochopitelně čím naplníte, jak dáte silnou potahovou hmotu a jak moc přizdobíte. Hodně trpělivosti, upřímně si říkám, zda bych takový dort chtěla dělat
, ale je to módní záležitost.
Barbora 
Dobrý den
bylo by možné si od vás objednat figurku? Potřebuji synovi vyrobit rybářský dort, ale na modelování malého rybáře si netroufám. Ve vaší fotogalerii jsme našla krásnou figurku, bylo by možné podobnou vyrobit a poslat na zakázku? kolik by stála?
Děkuji předem za odpověď
Barbora
Zorka reaguje:
19.8.2016 (21:56)X
Hezký den, to bohužel není možné. Jak uvádím na svých stránkách, dorty peču jen pro své kamarády a známé. Je mi líto.
Oldrich Dosedla 
Vazena pani,vy jste umelkyne,smekam klobouk....a to jeste neni Vase profese???Myslim,ze ve Svycarsku neexistuji lepsi napady a o provedeni ani nemluvim!!!!Udelejte z Vaseho talentu vic!!! O.D.
Zorka reaguje:
19.8.2016 (21:59)X
Oldřichu, děkuji za pochvalu, jen si nejsem jistá, jestli jsou lidé v ČR schopni ocenit ruční práci natolik, aby mě taková profese uživila. Navíc mám práci, která mě baví, takže dorty zůstanou i nadále koníčkem.
Věra
Dobrý den,
opravdu krásné dorty, do detailu propracované. Určitě si k Vám budu chodit pro inspiraci. Jste opravdu šikovná. Děkuji
Zorka reaguje:
19.8.2016 (21:59)X
Lenka 
Dobrý den, dnes jsem náhodou narazila na vaše stránky a jsem naprosto ohromená co všechno dovedete. Opravdu klobouk dolu. Taky občas peču pro rodinu a kamarády, ale kam se na vás hrabu! Většinou dělám dorty potahované marcipánem a různé figurky a tak. Určitě se na vaší stránku budu vracet pro inspiraci a návody. Dneska zrovna budu dělat Rainbow Cake a chci do něj vyzkoušet váš krém nastavovaný moukou. Poslední dobou se mi často máslový krém srazí a já nevim čím to je, tak doufám, že ten váš bude poslušnější. Jinak máte nějaké typy jak správně na krémy, aby se nesrážely? Předem díky a přeju mnoho dalších úspěchů. :)
Zorka reaguje:
30.5.2016 (18:34)X
Lenko, přestože cukráři to tak nedělají, tak já postupuji při šlehání pudinkového krému opačně - nejdřív trošku rozšlehám pudink a do něj pak zašlehávám máslo. Poslední kousek (cca 50 g) si rozpustím a přišlehám úplně nakonec. Když se krém trošku srazí, právě tím posledním krokem se to napraví. Ať se daří!
Petra 
Dobrý den, Zorko. Mam dva dotazy.Váš jahodovo malinový krém-který je mimochodem úžasný-je vhodný i pod potahovku? A taky je často ve vašich návodech psana kulatá forma stlačená na ovál. Máte na to nějaký fígl? Moje forma opravdu jiný tvar nechce...
Moc děkuji za odpověď i inspiraci.
Zorka reaguje:
28.5.2016 (23:50)X
Petro, pod potahovou hmotu ho používám běžně - samozřejmě v tenké vrstvě. Jinak na ovál stlačuji nastavitelný dortový ráfek - je takový pružný. Jeden mám z cukrářských potřeb a druhý z prodejny Orion. Stlačím na ovál a zajistím keramickými hrnky, aby forma držela tvar
.
Johana Nováková 
K receptu na buchtu na plech - Mraky bych chtěla říct, že jedním slovem je to katastrofa! A hlavně jestli by se měla péct opravdu tak dlouho jak se uvádí v receptu, byl by z ní víc než uhel
Zorka reaguje:
14.5.2016 (21:35)X
Johano, nevím, co máte na mysli slovem katastrofa ... co konkrétně se nepodařilo? Pokud se jedná o dobu pečení, je obecně známé, že každá trouba peče jinak a je nutné těsto ohlídat. Odpalované těsto opravdu potřebuje vyšší teplotu na vyskočení a pak spíš "sušit". Také záleží pochopitelně na tom, jak máte velké plechy a jak moc jste měla těsto rozetřené. I věnečky peču dohromady cca 20-25 minut.
Lída
Dobrý den,
Vaše stránky navštěvuji už velmi dlouho, zbožňuju Vaše krémy. Jste neskutečně šikovná ženská. Naposledy jsem dělala pařížský krém do rolády a byl vynikající. Děkuji za výborné nápady a super popisy postupů. Mohla byste učit mladé cukráře řemeslu.
Krásný den
Zorka reaguje:
14.5.2016 (21:25)X
Lído, moc děkuji, pařížský krém, pokud máte na mysli ten z vajec, je i náš favorit. Zkuste i v kombinaci s višněmi nebo višňovým gelem, doporučuji. Ať se daří!
Milada 
Dobrý den.Z vašich stránek si beru hodně inspirace a klobouk dolů jaké pečete dorty.Mám na vás prosbu.Taky peču dorty známým a kamarádům.Zrovna po mě chce kamarádka dort s krémem z oreo sušenek,nevím jak na něj a s jakým krémem to zkombinovat a jestli to protřít i marmeládou a jakou.A druhá kamarádka chce dort s tiramisu krémem a to jsem v koncích.Moc prosím o radu a případně recept.
Moc a moc děkuji,Milada.
Zorka reaguje:
14.5.2016 (21:23)X
Milado, omlouvám se za pozdní odpověď, asi už to není aktuální, ale pro příště - tiramisu krém mám ve složce recepty-krémy, jsou tam dva, jeden jogurtový a druhý pudinkový. Krém z Oreo sušenek neznám, udělala bych ho tak, že bych do pudinkového krému nadrobila Oreo sušenky, ale byl by to experiment.
alena 
našla jsem recept na pudinkový krém.Moc děkuji vždy jsem měla hrudky ale podle vaší rady je super.Taky peču jen pro rodinu,ale přesto chci aby byl výsledek co nejlepší
Zorka reaguje:
14.5.2016 (21:21)X
Aleno, děkuji, jsem ráda, že se daří!
Strana 1 / 10, celkem 300 příspěvků
Další →